Anoniem surfen op iPad

Anoniem surfen op iPad? Wilt u anoniem surfen op uw iPad, bijvoorbeeld om zonder dat iemand meekijkt een leuk cadeau voor uw partner uit te zoeken, of om te surfen zonder dat iemand na afloop na kunt gaan waar u geweest bent? We zetten een aantal praktische tips voor het anoniem surfen op een rij, waar u direct gebruik van kunt maken.

Gebruik van wachtwoorden

U kunt allereerst anoniem surfen op uw iPad door gebruik te maken van wachtwoorden. Dat klinkt wellicht logisch, maar u zou ook uw voordeur niet wagenwijd openzetten op het moment dat u de belangrijke spullen eenmaal in de kluis heeft liggen. Zet een wachtwoord op de iPad en gebruik bijvoorbeeld ook op websites altijd degelijke wachtwoorden, die u eventueel in een speciale app op kunt slaan. U kunt die app vervolgens versleutelen met een hoofdwachtwoord, dat u alleen daarvoor gebruikt.

Privémodus in Safari en proxy’s

Vervolgens kunt u anoniem surfen op uw iPad door bijvoorbeeld gebruik te maken van de privémodus in Safari. U kunt Safari opstarten zoals u dat gewend bent, om vervolgens een nieuw tabblad aan te maken (in het overzicht van tabbladen). Klik daar op ‘Privé’, om over te schakelen naar de privémodus. Houd er rekening mee dat de tabbladen in deze modus open blijven staan, dus sluit ze weer af nadat u klaar bent met surfen. U kunt nog meer anoniem surfen op uw iPad door gebruik te maken van proxy’s, zoals u dat ook op de computer kunt doen.

Gebruik van Onion

Wilt u volledig anoniem surfen op uw iPad en ervoor zorgen dat werkelijk niemand na kan gaan waar u bent geweest? Maak dan gebruik van Onion, gebaseerd op het Tor-netwerk. Dit systeem bestaat oorspronkelijk voor militairen en ambassades, maar ook u kunt daar gebruik van maken. Het systeem ligt de laatste tijd onder vuur, omdat ook pedofielen er bijvoorbeeld gebruik van maken. Duizenden computers geven uw signaal door, waardoor het onmogelijk is om na te gaan waar u zich precies bevindt en wie u bent. Op die manier helpt Onion bij het volledig anoniem surfen op de iPad.