Gratis anoniem surfen

Wilt u gratis anoniem surfen? Dan is heel eenvoudig, zodat niemand kan achterhalen waar u bent geweest of wie u bent. Het is echter van belang om er rekening mee te houden dat niet alle methoden individueel goed werken, waardoor het verstandig is om deze met elkaar te combineren.

IP-adres verhullen

Wilt u bijvoorbeeld anoniem surfen door gebruik te maken van een privémodus in uw browser? Onafhankelijk van de browser die u gebruikt blijft u uw IP-adres toch gewoon prijsgeven, het lukt hiermee niet om deze te verbergen. Dit betekent dat er geen geschiedenis wordt bijgehouden van de pagina’s die u bezoekt, maar u wel degelijk met uw persoonlijke IP-adres pagina’s bezoekt. Dit betekent dat externe specialisten gemakkelijk na kunt gaan waar u bent geweest. U kunt anoniem surfen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een proxy server.

Gebruik van een proxy server

De proxy server maakt het gratis anoniem surfen mogelijk, door uw verbinding via een andere computer te laten lopen. U krijgt op die manier het IP-adres van de proxy server, waardoor het niet meer na te gaan valt waar u zich bevindt. U kunt gratis anoniem surfen door hier gebruik van te maken, maar houd er dan rekening mee dat de snelheid van de verbinding vaak tegen zal vallen. Indien u gebruik maakt van een betaalde proxy server ligt de internetsnelheid hoger, maar betekent dit ook extra kosten om uw identiteit te kunnen verbergen.

Advertenties en aanbiedingen

Wist u bijvoorbeeld dat men het gedrag van u op het internet gebruikt om aanbiedingen en advertenties te laten zien die u zo goed mogelijk aan zullen spreken? U kunt de proef op de som nemen door de komende tien minuten te surfen naar een aanbieder van populaire merken. Blader door de verschillende producten, uiteraard met het gevoel dat u volledig anoniem bent. Niemand kan u zien, toch? Ga vervolgens eens wat websites bezoeken waar men advertenties laat zien. De kans is zeer groot dat u advertenties te zien krijgt voor de schoenen of kleding die u net bezocht heeft, dus zo anoniem was u blijkbaar niet.

Computer en iPad
Wilt u gratis anoniem surfen en het liefst op de verschillende apparaten die u in huis heeft? U kunt de beide tips zowel op de computer als op uw iPad gebruiken. Gebruikt u op uw PC bijvoorbeeld IE of Chrome? Dan kunt u daar gebruik maken van de privémodus en vervolgens surfen via een proxy server. Op uw iPad heeft ook Safari de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Door de verschillende mogelijkheden te combineren kunt u op een computer of iPad gratis anoniem surfen en zorgt u ervoor dat u eenvoudig uw identiteit kunt verbergen, zodat niemand u zomaar na kan trekken op het internet.